Uppsala 86ers

Referat

Referat: STU Northside Bulls - Uppsala 86ers

Uppsala 86ers möter Carlstad Crusaders i SM-semifinal på söndag på Studenternas.
Det står klart efter att 86ers enkelt slog STU Northside Bulls på Bergshamra IP på söndagseftermiddagen med klara 41-6 (27-6) och Crusaders fick stryk på Tyresövallen mot Tyresö Royal Crowns med 35-14.

Här är statistiken från matchen.

Därmed slutar Uppsala på andra plats med åtta vinster och två förluster i grundserien. Det bästa resultatet i klubbens historia sedan 1993. Dessutom är Uppsala det enda laget i serien som slagit samtliga lag.
Det började illa med två förluster i inledningen av säsongen men därefter har det alltså blivit åtta raka segrar.

Sluttabell i Superserien.

Tidigt avgjord
Uppsalas match mot STU avgjordes tidigt. STU:s första drive stoppades snabbt och sedan kunde Uppsala göra sin första TD efter en lång passning från Matt Bassuener upp i mitten till Bogdan Raic.
STU:s anfall stoppades sedan gång på gång med ett undantag, medan Uppsala gjorde poäng på alla sina drivar utom den sista i halvleken.

Den andra halvleken gick mest ut på att inte riskera några skador inför nästa söndags semifinal.

Summerar man matchen kan man konstatera att Uppsalas offensiva spel den här gången fick en dimension till när runningback Niclas Norelius sprang lyckosamt ett flertal gånger.

Däremot var Uppsalas alla poäng på passningar från Matt Bassuener.
Och om någon av Uppsala spelare ska utses till matchen spelare så var det absolut Matt även om flera andra i laget ska ha en eloge.
Carl Bäckström exempelvis, som normalt spelar O-line och nu förstärker på D-line, kommer säkert vara kvar där i semifinalen efter söndagens fina insats.

Spänningen kom av sig
I den viktiga matchen mellan Tyresö och Carlstad kom spänningen av sig helt efter att Tyresö vunnit den första halvleken med 28-0.

Tillbaka i Crusaders var landslags QB:n Anders Hermodsson men det märktes tydligt att han inte var helt kurant i sitt knä. Trots detta kämpade Crusaders på och lyckades för ett ögonblick i andra halvlek få matchen att bli lite spännande när de reducerat till 14-28. Men sedan tog det stopp och Crusaders får nu förbereda sig för en lång resa till Uppsala nästa söndag.