15:00

Uppsala 86ers

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers

Det blev visserligen förlust för Uppsala 86ers i premiärmatchen i Superserien mot Carlstad Crusaders på Tingvalla.
Slutsiffrorna skrevs till 14-7 efter en poänglös andra halvlek.
Och det döljs massor av dramatik bakom siffrorna.

- Några misstag från oss i första halvlek gav Crusaders ett övertag. Och jag räknade till minst sex tillfällen då vi kunde avgjort matchen. Men överlag tycker jag vi spelade precis så hårt som vi kommit överens om, sa en uppenbart besviken headcoach Mike Mitchell direkt efter matchen.
- Men vi tar dem på hemmaplan den 31 maj!

Matchen inleddes trevande med två missade drives från resepktive lag i den första quartern. I mitten av den andra quartern fick Anders Hermodsson fram bollen till widereceiver Josef Nguzo och ledning med 6-0. Extrapoängen sattes säkert av Niklas Johansson.
Uppsala svarade direkt med att redan i nästa drive få fram en passning från quarterback Jeff Welsh till en hårt uppvaktad Strahinja Stepovic som skickligt kunde fånga bollen precis innanför målområdet. Mattias Lundqvist satte säkert extrapoängen.
Men sedan kom några misstag från Uppsalas defense som gav Hermodsson för mycket tid att passa och med 1:39 kvar av första halvlek tog Crusaders ledningen med 13-7 genom mottagning av Harry Routledge och sedan säker extrapoäng av Niklas Johansson.

I den andra halvleken tog Uppsala fram sitt bästa försvarspel kanske någonsin och gav inte Carlstad samma utrymme som i den första halvleken. Vid ett tillfälle lyckades Uppsala stoppa Cruasaders på 1 yards linjen.
Men två olyckliga misstag på puntreturns gav Crusaders bollen tillbaka när det såg så ljust ut för Uppsala.

Men Carlstad gjorde också ett misstag i slutet av matchen när de fumblade bollen och då hade Uppsala en bra chans att utjämna.
En lyckad passning fram till Stepovic från Jared Stegman som tog över från Jeff Welsh som QB satte Uppsala i ett bra läge med bara minuter kvar.
Och med bara 20 sekunder kvar trodde publiken att matchen var utjämnad då Robin Lind, som tidigare i matchen spelat utmärkt och inte tappat en boll, nästan obevakad i målområdet tappade bollen.
Med två sekunder kvar hade Uppsala bollen på 1 yards linjen men blev avblåsta för att inte kommit i gång med spelet i tid och från 6 yardslinjen lyckade inte Stegman hitta någon reciever att passa till.

- Vi har visat att vi kan vinna mot vilket lag som helst. I dag var det små marginaler emot oss. Nästa gång är de med oss, sa Mitchell.

Angående bytet av Quarteback sa Mitchell:
- Vi har två bra qurterbacks. Idag ville jag se dem båda. De har olika egenskaper som kan behövas i olika matchscenarier.

I Uppsala var det fler spelare som visade framfötterna. Jonathan Wikström gjorde en grym match som runningback. Robin Lind imponerade som tight end. Henrik Green spelade bra på D-line och Cameron Grad som linebacker är en fantastisk tillgång i Uppsala.
Crusaders är väldigt starka på hemmaplan. Inte en förlust sedan 2008 och dessutom fem raka SM-titlar imponerar.
Men Uppsala visade med tydlighet att de är att räkna med i årets Superserie.

Resultat Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers: 14-7 (0-0, 14-7, 0-0, 0-0)